Alles voor de veeteelt

Wij van Food4Animals weten dat er veel komt kijken bij de verzorging van veeteelt. De dieren moeten genoeg eten en drinken krijgen, ze moeten ontwormd worden, koeien moeten gemolken worden, de hoeven/klauwen moeten verzorgd worden en dan komt de verzorging tijdens en na de bevalling er ook nog bij.

 

 

Hoe verzorg ik mijn vee het best?

Naast dat uw vee genoeg en het juiste voer moet krijgen, komt er nog meer bij kijken. Houd de huid en vacht gezond met de juiste shampoo en houd uw vee in de koude wintermaanden warm met een geschikte deken. Krijgt uw koe niet genoeg vocht binnen? Dan zijn er drenchers om de vochtbalans te herstellen. Ook zijn er drenchers voor kalfjes om ze een goede start te geven. Door het toevoegen van een specifiek drenchmix (Drench E, Drench L of Drench R) kunt u uw koe of kalf de juiste verzorging geven. Voor nog net dat beetje extra verzorging kunnen supplementen ook goed van pas komen.

 

 

Wat heb ik nodig bij een geboorte?

Natuurlijk gaan we ervan uit dat de bevalling van uw dier soepel verloopt maar het kan nooit kwaad het zekere voor het onzekere te nemen en de juiste producten in huis te hebben. Stel dat het ademen niet vanzelf gaat, dan komt een beademingspomp of ademspray goed van pas. Wilt u een handje helpen tijdens de bevalling, dan hebben we vee verlosapparaten of koorden die eenvoudig in gebruik zijn. Voor het afbinden van de navel bij een pasgeboren dier zijn er navelklemmen.  

 

 

Hoe verzorg ik mijn jongvee?

Jongvee heeft een beetje extra aandacht nodig. Hiervoor hebben we dekjes om uw kalfjes warm te houden en speciale kalveremmers en kalverflessen voor het voeren. Voor lammetjes is er speciale lammetjesmelk voor optimale groei. Voor kalveren is er startmix, dit is ideale kunstmelk. Om een goede start te garanderen is er vervangende biest voor het pasgeboren dier. In onze apotheek vindt u ook supplementen voor jongvee. Dit kan meestal met de normale voeding mee gegeven worden en zal wat extra ondersteuning bieden.

 

 

Hoe herken ik mijn vee?

Er zijn verschillende manieren om uw vee makkelijker te kunnen herkennen. Denk aan nummeren of aan herkenningsbanden in verschillende kleuren. Ook zijn er vachtsprays in verschillende kleuren. Deze zijn ook handig om te zien welk dier gedekt is.

 

 

Wat heb ik nodig bij het melken?

Het melken van koeien kan een behoorlijke klus zijn, vooral als het om een groot aantal gaat. Het kan zijn dat een koe een infectie heeft in een van de kwartieren of een hoog celgetal heeft. Hiervoor zijn de kwartiermelkers ideaal. Om goede biest te garanderen voor kalfjes is een colostrummeter handig, Hiermee kan je de kwaliteit van de biest meten. Natuurlijk hebben we ook de doorsnee producten als melkhandschoenen en melkschorten.

Producten tegen bv. melkziekte zijn te vinden in de dierenapotheek onder ‘’ziekte’’.

 

 

Mocht u een bepaald product niet tegenkomen in de webshop van Food4Animals of heeft u een vraag over uw dier of over producten, dan helpen wij u daar graag mee. U dient dan een berichtje te sturen naar ruitershop@Food4Animals.nl.