Muscle Maker Whey Proteine

In vooraad

8270 2

€ 31,83 inclusief BTW

PRODUCTOMSCHRIJVING

Muscle Maker Whey Proteine: Ideaal supplement voor opbouw van de spieren en een sterke achterhand en gespierde hals.


Voor een gespierd paard
Een paard met sterke achterhand en een gespierde hals is de droom van iedere ruiter. Wat is daar voor nodig en hoe kun je dit proces versnellen? Vitella Horse Care Muscle Maker Whey Proteine is een ideaal  supplement om de bespiering van uw paard op te bouwen.


Zonder training geen spieropbouw. Tijdens de training ontstaan er minuscule scheurtjes in het spierweefsel die gerepareerd worden in daarop volgende rustperiode.  Na die reparatie is het spierweefsel steeds een beetje sterker en zijn de spieren ook steeds een beetje groter.  Hiervoor is een regelmatige training (4 – 5 dagen per week) noodzakelijk. Door steeds net iets langer of net iets zwaarder te trainen worden de spieren steeds een beetje sterker. Het paard moet hiervoor in goede conditie zijn: niet te dik en niet te mager. Een mager paard heeft onvoldoende reserves om spieren op te bouwen en zal zijn spierweefsel gebruiken als energiebron. Een te zwaar paard  is snel vermoeid, heeft onvoldoende uithoudingsvermogen en kan daarom niet effectief trainen. 

Vanuit voedingskundig oogpunt is eiwit dé belangrijkste bouwstof voor de spieren. Eiwit is opgebouwd uit aminozuren die weer worden onderverdeeld in essentiële en niet-essentiële aminozuren. Essentiële aminozuren moeten door de voeding verstrekt worden, omdat het paard die niet zelf aanmaakt. Niet-essentiële aminozuren kan een paard zelf aanmaken en spelen daarom een minder belangrijke rol in de voeding. De essentiële aminozuren vormen de basis voor herstel en opbouw van spieren en andere weefsels in het lichaam. Niet alleen de hoeveelheid eiwit, maar ook de kwaliteit van het eiwit is belangrijk. 

Eiwitten met een hoge biologische waarde (dat wil zeggen eiwitten die relatief veel essentiële aminozuren bevatten) en hoge verteerbaarheid zijn in deze context waardevoller dan eiwitten met een lagere biologische waarde. Wei eiwit heeft een biologische waarde van bijna 100%, het bestaat uit makkelijk opneembare aminozuren die niet alleen de spieren voeden maar ook de afbraak van spierweefsel gelijk na de training remmen en bouwstenen aandragen voor de opbouw van de spieren. Wei eiwit is rijk aan aminozuren met een vertakte keten (in het engels: Branched Chain Amino Acids ofwel BCAA) . Deze BCAA’s hoeven, in tegenstelling tot de gewone aminozuren, niet eerst door de lever bewerkt te worden. Na opname komen ze gelijk in de bloedsomloop waardoor het aminozuurgehalte in het bloedplasma snel en sterk stijgt. 

Daarom is ook het moment van opname belangrijk. De eiwitsynthese in de spieren neemt toe als een sportpaard eiwit van hoge kwaliteit opneemt dat gemakkelijk verteerd en opgenomen wordt binnen afzienbare tijd (15 min.) na de training. Als een hoogwaardige eiwitbron wordt gevoerd zal de eiwitsynthese in het lichaam stijgen en zal het lichaam over voldoende bouwstoffen beschikken om de spieren op te bouwen en te herstellen. Natuurlijk moeten er voldoende vitaminen en mineralen aanwezig zijn om de spierstofwisseling te ondersteunen, zoals vitamine E, selenium en magnesium. 

VHC Muscle Maker is een gesproeidroogd wei eiwit concentraat. Het is een fijn crème kleurig poeder met een licht zoete smaak dat in een slobber gemakkelijk wordt opgenomen.
 opgenomen.

 

Samenstelling

Wei eiwit concentraat: eiwit= 76%, vet = 8%, mineralen = 5%

 

 

Aminozuur samenstelling per 100 gram eiwit

Essentiële aminozuren

Niet essentiële aminozuren

 

     

Fenylanaline:

3,30 gram

Glutamine zuur

17,50 gram

Isoleucine *:

5,90 gram

Asparagine zuur

11,00 gram

Leucine *:

11,10 gram

Serine

4,50 gram

Lysine:

9,80 gram

Proline

5,30 gram

Methionine:

2,20 gram

Glycine

1,60 gram

Threonine:

5,80 gram

Alanine          

4,80 gram

Tryptofaan:

1,90 gram

Cysteine        

2,60 gram

Valine *:

5,40 gram

Tyrosine

2,90 gram

 

 

Histidinine    

1,90 gram

 

 

Arginine   

2,40 gram

 

 

     

 

* = BCAA = 22%

Essentiele amino zuren = 45%

 

 

 

 

 

Dosering
Mengen door een slobber (1 afgestreken maatschep = 25 g)  bij voorkeur onmiddellijk na de training.

 

 

Gewicht in kg.

Aanbevolen hoeveelheid

   

supplement in gram per dag bij

Shetlander

100-200

10 tot 20

IJslander

350

35

Arabier/ Haflinger

450

45

Draver/Quarter

420

90

Engels Volbloed

450-530

45 - 55

Warmbloed

500-700

50 tot 70

 

 

Gehalte

Toevoegingsmiddelen per kg.

Voedingswaarde

Percentage

Nutrionineel

Waarde

Koolhydraten

6,0%

 

  

Waarvan suikers

6,0%

 

 

Ruw eiwit

80,0%

   

Ruw vet

6,0%

   

Ruwe as

3,0%

   

Ruwe celstof

0,0%

   

Calcium

0,5%

   

Fosfor (P)

0,3%

   

Natrium

0,2%

   

 

Ingrediëntendeclaratie:
Wei eiwit concentraat (WPC 80).